La polirítmia

La polirítmia és un conjunt de ritmes tocats amb un instrument o varis instruments al mateix temps, el cas més clar és la bateria, una sola persona pot tocar diferents ritmes a la vegada amb diferents instruments amb els peus o les mans, amb el peu dret es toca el bombo, amb l’esquerre el xarles, i amb les mans ajudat amb les baquetes es toquen els altres instruments .

John Iley ens ensenya a tocar la bateria, veuras com combina ritmes per a diferents estils de música:

 

Les polirítmies s’han utilitzat sempre, des dels ritmes de les danses africanes fins als ritmes combinats de la música d’avantguarda i del jazz.

Alguns bateries més famosos són:

John Henry ‘Bonzo’ Bonham, baterista del grup de hard rock Led Zeppelin. John un estil amb un toc més dur i menys adorns.

 

Keith John Moon (23 d’agosto de 1946 – 7 de setembre de 1978) baterista del grupo de rock anglès The Who. Estil exhuberant i estil de vida destructiu. Considerat revolucionari i influent a la música del rock.

 

Dominic James Howard, conegut com Dom, va néixer 7 de diciembre de 1977 en Stockport, Anglaterra. És el baterista i percusionista de la banda britànica Muse.